skip to Main Content

Jan Faasse – Juridische Dienstverlening

Delen

 

Jan Faasse – Juridische Dienstverlening

Jan Faasse is sinds november 2018 als zelfstandig juridisch adviseur, onder de naam Faasse Juridische Dienstverlening, gevestigd in Goes. Mijn drie belangrijkste activiteiten zijn adviseur arbeidsrecht, privacyrecht en medezeggenschap.

In een ver verleden ben ik, na de LTS en het vervullen van de militaire dienstplicht, als internationaal vrachtwagenchauffeur aan de slag gegaan. In 2012 werd duidelijk dat op 65 jaar met pensioen gaan, er ook voor mij niet meer in zou zitten. Voor mij een reden om over een carrièreswitch te gaan nadenken. Door mijn vrijwilligerswerk voor de FNV en het ondernemingsraadwerk bij mijn werkgever had ik genoeg juridische bagage om HBO Rechten te gaan studeren. In 2017 behaalde ik mijn bachelor aan de Juridische Hogeschool.

Voor mijn afstudeeropdracht deed ik in 2017 onderzoek naar de juridische gevolgen én de privacy van chauffeurs door de track en trace systemen in de transportsector. Sindsdien heb ik passie voor de AVG en privacyrecht in het algemeen. Ik adviseer organisaties met betrekking tot de implementatie van de AVG-verplichtingen en help ze daarmee richting AVG-compliancy. Voor een aantal scholenbesturen in Zeeland ben ik Functionaris voor gegevensbescherming. Vanuit die rol controleer en adviseer ik de besturen over de verwerking van persoonsgegevens en het voldoen aan de AVG.

Behalve privacy is ook arbeidsrecht een van mijn specialisaties. Als vakbondsconsulent voor de FNV hou ik al jaren spreekuur arbeid en inkomen in Goes. Deze kennis en ervaring kan ik natuurlijk goed inzetten als arbeidsrechtadviseur. Ik sta werknemers bij, maar adviseer ook werkgevers. Soms is dat zelfs 1-op1 te combineren voordat een situatie echt uit de hand dreigt te lopen. Het mooiste vind ik een bemiddeling in een dreigend conflict met als afloop dat de werknemer zijn baan behoudt en de werkgever weer een gemotiveerde werkgever terug heeft.

Bij mijn laatste werkgever heb ik zestien jaar ondernemingsraad ervaring opgedaan. De laatste zeven jaar was ik de secretaris van een ondernemingsraad met zeventien zetels. Deze ervaring en de daarmee samenhangende scholing en trainingen kan ik nu goed inzetten bij het adviseren van ondernemingsraden. In het recht heb je veel te maken met fatale termijnen. Dat geldt ook voor de medezeggenschap. Ik adviseer desgewenst bij het oprichten van een ondernemingsraad, het organiseren van verkiezingen of bij specifieke vraagstukken. Om ondernemingsraden sterker te maken bij het behartigen van de privacybelangen van hun collega’s, biedt ik ook een workshop De AVG in de or-praktijk aan.

Recht is aan continue aan verandering onderhevig. Daarom investeer ik natuurlijk ook zelf jaarlijks in (bij)scholing. Ik heb thuis mijn eigen werkplek. Ontvangen van klanten kan daarom alleen op afspraak. Bij voorkeur maak ik dan gebruik van een spreekruimte in een kantoorverzamelgebouw.

Website :  www.faassejuridischedienstverlening.nl

LinkedIn:     https://linkedin.com/in/jan-faasse-58a89536/

Facebook:   https://facebook.com/arbeidsrechthulp

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top