skip to Main Content

Bianca Tange : Eigen Stijl uitvaartzorg opgericht vanuit persoonlijke ervaring

Delen

 

Mijn naam is Bianca Tange en in 2018 heb ik Eigen Stijl uitvaartzorg opgericht. Ik ben niet altijd werkzaam geweest in de uitvaartbranche. In het verleden ben ik verschillende keren in aanraking gekomen met het vak uitvaartverzorger. Ik heb toen zelf van dichtbij ervaren wat een uitvaartbegeleider voor de nabestaanden kan betekenen en hoe belangrijk dit werk is.

Tijdens de periode dat ik meerdere malen met de uitvaartzorg te maken kreeg, kwam steeds meer het gevoel dat ik hier mijn werk van wilde maken. En dan voornamelijk om als uitvaartverzorger het verschil te maken door het op een persoonlijke en eigen wijze invulling te geven tegen eerlijke prijzen.

In april 2017 heb ik besloten om mijn baan als manager op te zeggen en een opleiding te gaan volgen tot uitvaartverzorger. Na een opleiding uitvaartverzorger en stages bij verschillende bedrijven, heb ik in 2018 het uitvaartbedrijf Eigen Stijl opgericht.

Persoonlijke uitvaart waar met een goed gevoel op terug gekeken wordt

Met Eigen stijl bieden wij u goede en persoonlijke uitvaartzorg aan tegen eerlijke prijzen.

Voor veel mensen behoort de uitvaart van een dierbare tot één van de meest intieme momenten van het leven. Voor u als nabestaande vinden wij het belangrijk dat er op een goede en eigen manier afscheid wordt genomen. Daar is ruimte en tijd voor nodig. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden om een eigen invulling te geven aan de uitvaart. Want met een afscheid in “Eigen stijl” zet u een belangrijke eerste stap in het rouwproces. We zorgen er met elkaar voor dat de uitvaart verloopt zoals u zich had voorgesteld zodat u met een goed gevoel kunt terugkijken op deze bijzondere dagen. De kosten zijn bij Eigen stijl helder, eerlijk en gunstig.

Al sinds het begin van Eigenstijl uitvaartzorg loop ik met het idee rond om een eigen kistenlijn te ontwikkelen. Ieder mens is immers uniek, ook de uitvaart en daarbij dus ook de kist. Het leek mij een mooi idee dat de kisten worden gemaakt van gerecycled hout en de binnenkant bekleed met mooie warme stoffen. Wat voor mij belangrijk is, is dat ik een duurzame kistenlijn kan aanbieden, waarbij de kisten worden gemaakt van recycle materiaal tegen een betaalbare prijs.

De duurzame uitvaartkisten worden gemaakt van recycle hout, dit is hout dat een eerdere bestemming heeft gehad. Recycle hout komt recht uit:

  • de bouw;
  • oude huizen;
  • gebouwen;
  • of de transportindustrie.

Eerder werd dit hout weggegooid, maar nu verwerken wij dit hout in onze duurzame kisten. Doordat recycle hout eerder gebruikt is, krijgen planken en balken een unieke geleefde uitstraling. Zo is elke plank of balk anders. In sloophout of hout uit recycle trajecten kunnen spijkers voorkomen. Dit kan gewoon blijven zitten, verwijderd worden, of afgeslepen, dit hoort bij de uitstraling van sloophout. Ons recycle hout mag geleefd hout zijn, waar wat op en aan zit, dat hoort bij de charme van het recycle hout.

Stilstand is achteruitgang

Naast het aanbieden van persoonlijke en eerlijke uitvaarten, blijf ik mij natuurlijk ook ontwikkelen en vooruitkijken. Stilstand is nu eenmaal achteruitgang en ook op het gebied van uitvaarten verandert er snel en veel. Natuurlijk kijk ik daarom ook in de toekomst, zodat ik uitvaarten kan blijven verzorgen naar ieders wens.

Mijn droom is ook om een eigen uitvaartcentrum te hebben. “Intiem en warm, waar nabestaanden op een persoonlijke manier afscheid kunnen nemen.”

Contactpersoon: Bianca Tange 
Onderneming: Eigenstijl Uitvaartzorg 
 
Instagram: eigenstijluitvaartzorg
LinkedIn: Bianca Tange 
Facebook: @eigenstijluitvaartzorg

 

 

 

 

 

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Interessant artikel en mooi dat ze als uivaartverzorger ook zelf kisten wil ontwerpen. Ik denk dat duurzaam hout of materiaal inderdaad erg gewild is tegenwoordig. Mooi als deze wens voor mensen in vervulling kan gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top